Ihan suututtaa, kun lukee näitä tämmöisiä uutisia: miksei tällekään asialle saada tehtyä mitään? No ei tietenkään, koska miesvaltaisten alojen työmarkkinajärjestöt. Tämäkin asia on ollut tapetilla kyllä ihan varmasti niin kauan kuin vain jaksan muistaa taaksepäin, mutta mitään ei vain saada aikaiseksi. Näen tätä niin jokapäiväisessä työelämässä, että pistää ihan vihaksi.

Se on vain ikävää, kun täytyy äänestää omalla kohdullaan.

 

YLE: Sofia Vikman: Vanhemmuuden kustannusten tasaaminen tehtävä vaikka lakiteitse

Pirkanmaalainen kokoomuksen kansanedustaja ja kokoomusnaisten puheenjohtaja Sofia Vikmanin mielestä hallituksen tulee käyttää sille kuuluvaa valtaa, jotta hallituksen lupaama vanhemmuuden kustannusten tasaaminen toteutuu.

Vikmanin mielestä ratkaisua voidaan hakea lakiteitse ilman työmarkkinajärjestöjä, mikäli yhteiskuntasopimusneuvotteluissa ei löydetä sopua vanhemmuuden kustannusten jakamisesta.

Hallituksen yhteiskuntasopimusta korvaavassa lakipaketissa vanhemmuuden kustannusten tasaus toteutettaisiin äidin työnantajalle maksettavalla kertakorvauksella.

Vikman pelkää, että työmarkkinajärjestöt eivät ole työn alla olevassa yhteiskuntasopimuksessa halukkaita tasaamaan vanhemmuuden kustannuksia nykyistä enempää.

Kokoomusnaisten puheenjohtaja pitää työnantajalle vanhemmuudesta tulevia kustannuksia pahimpana rakenteellisena esteenä naisten tasa-arvoisille työuramahdollisuuksille. Vanhemmuuden kustannusten epätasainen jakautuminen heikentää Wikmanin mielestä naisten urakehitystä ja palkkaa sekä vaikeuttaa naisten työllistymistä vakituisiin työsuhteisiin.